martes, 17 de mayo de 2011

Spot publicitari de Google Apps

Reflexió Spot Google Apps

Aquesta nova tasca consistia en la realització d'un spot publicitari sobre Google Apps. Havia de tindre una duració de 30 segons, més 10-15 segons de crèdits, i a més un dels requisits que havia de complir era el fet de que no podien aparèixer persones, però sí alguna part d'elles.

El primer pas en aquesta nova experiència per a nosaltres va ser buscar informació sobre Google Apps per saber què era allò més important que voliem transmetre al nostre anunci. Vam veure les diferents aplicacions amb les quals comptava el principal eix de l'anunci, com ara Google Docs, Google Calendar i G-mail, que ja s'havien posat en marxa a la UJI.

El nostre objectiu era donar a conèixer aquesta nova eina a totes les persones que formen part de la Universitat Jaume I de Castelló. Voliem fer-los veure quins avantatges suposa el fet de treballar amb Google Apps.
A més, voliem fer-ho d'una manera creativa i que cridara molt l'atenció, per a que la gent es fixara, i es quedara amb el spot a la ment.

Després de molt pensar, i de posar moltes idees i propostes en comú, vam optar per tractar la informació d'una manera molt directa, jugant amb la imatge i el so. No preteniem posar massa crèdits perquè estavem d'acord en que una imatge val més que mil paraules.

Sabiem que la nostra elecció suposava controlar diferents programes per a els sons, i per a la imatge, però com que ja hem fet un avanç en noves tecnologies, coneixiem diferents recursos per poder fer-ho gràcies a les anteriors tasques.
La qualitat de la imatge també haviem de tindre-la en compte, i això suposava saber manejar mitjanament bé una càmera.

Per montar el spot hem utilitzat el programa IMOVIE, així com el programa AUDACITY per poder tallar les cançons.
Hem hagut d'investigar sobre IMOVIE ja que ninguna de les quatre l'haviem utilitzat anteriorment.

En la creació del nostre spot hem tingut molts elements en compte, com és per exemple la música. Ens ha resultat difícil trobar una cançò que s'apropara al nostre anunci, ja que voliem que la lletra també tinguera el mateix significat. Finalment ens hem decantat per la cançò “Despierta”, perquè com podeu escoltar, es pot relacionar amb la idea de la utilitat de Google Apps, de tot el que s'ha perdut la gent abans de conèixer-ho, i a més per la seua melodia també dona un to innovador.

El nostre spot consisteix en una metàfora de les ferramentes de cada ofici, de la importància que té el fet de treballar amb la eina adequada per poder aconseguir un bon resultat i un bon treball, així com també per guanyar temps i fer el treball més productiu.
La veu en off que hem incorporat al spot precisament transmet aquesta idea.

Com hem dit abans, voliem fer de la imatge la principal protagonista, per això hem fet un seguit de vídeos amb la música de fons, on es reprodueixen els diferents oficis i les ferramentes metafòriques de cada un d'ells: un fuster que utilitza un martell de joguet per ficar un clau, un bomber apagant el foc amb una regadora, un jardiner tallant el gespa amb tisores, un pintor de brotxa fina pintant amb un corró i un metge auscultant amb dos gots units per un fil.

Gràcies a aquesta visió divertida de la importància de comptar amb una bona ferramenta, presentem Google Apps com a la ferrament més adequada per a tota la gent que forma part de la UJI. I també, amb els vídeos, com que són el que primer apareix, deixem còrrer la imaginació dels receptors i donem pas a que pensen diferents idees sobre allò que estem publicitant.
Finalment apareix el logotip de Google Apps i les icones de les seus aplicacions, donant una vegada més, importància a la imatge perquè siga més directe.

Cal comentar que encara que ens ha costat feina, ens hem diverit molt fent aquesta tasca, ja que com que erem nosaltres les protagonistes de cada un dels vídeos, haviem de disfressar-nos i actuar.

Cap de nosaltres sabiem utilitzar molt bé una càmera de vídeo, però finalment estem molt contentes amb el resultat, perquè creguem que les imatges han sigut d'una bona qualitat i definició. Ens ha paregut un poc difícil trobar els plànols adequats per a aconseguir el millor resultat possible.

Considerem que la idea del nostre spot és original i creativa, i estem contentes amb el resultat final.

Hem aprés a treballar en nous programes com el IMOVIE, i a més un aspecte que considerem molt important és el fet de que hem aprofitat els coneixements de les tasques anteriors per aplicar-los a aquests nous. Al treballar amb aquest programa hem aprés a tallar vídeos, així com accelerar la sea repoducció. També a silenciar un clip de vídeo (ja que al gravar-los sempre es sent soroll per darrere), i posar la música de fons de tot el projecte. Hem aprés a fer transicions amb efectes i gravar una veu en off, entre altres.

Hem tingut diferents dificultats al penjar el spot al youtube, però gràcies a la consulta que hem fet a algunes companyes hem pogut solucionar-ho.

Considerem que ha sigut una tasca molt productiva, i ens ha mostrat una vegada més, els avantatges de les noves tecnologies.

Doncs, ara ja és hora de veure si a vosaltres també vos agrada tant com a nosaltres el Spot sobre Google Apps.  Esperem que siga així

Ací vos el deixem:


Bé, fins ací havia aplegat la nostra tasca sobre el spot, però cal dir que finalment no ha sigut tot.

Com que l'haviem preparat amb temps, vam mostrar-lo a la nostra classe per veure si transmitia el que nosaltres preteniem. El mestre, Jordi, encara que el va veure bé, ens va recomanar fer unes xicotetes modificacions que ell personalment pensava que li donarien un remat final.
Ens va proposar llevar la veu en off, y posar només una frase que recollira tota la informació com: “La millor ferramenta”. També, ens va dir que podiem posar text baix els vídeos per a que quedara més clar.

Per eixe mateix motiu, hem modificat el spot. Hem llevat la veu en off i millorat la imatge de Google Apps, així com recollir la informació en una frase. El text baix els vídeos no l'hem posat, ja que la nostra idea de spot des d'un principi era intigrar als receptors per a que no saberen el que realment estavem publicitant fins al final. Per eixa part d'hem mantés fidels a la nostra idea.

Com que estavem molt contentes amb el primer spot, hem decidit no llevar-lo, així que esperem que vosaltres pogau dir-nos la vostra opinió i comentar-nos quin vos agrada més.

Nosaltres estem contentes amb el resultat!

Vos deixem ara la modificació del primer spot:


GRÀCIES!


sábado, 7 de mayo de 2011

Programa de ràdio Ramonet el Traquer

Mi primera transmisión en Spreaker

Conclusió després de fer el programa de ràdio

Este treball ens ha suposat un esforç molt gran. De totes les tasques que hem realitzat ha sigut la més costosa. A més la complicació ha augmentat a l'haver de treballar amb molts programes dels quals desconeixíem el seu maneig i per tant ens ha suposat més treball a més de moltes hores dedicades a esta tasca.
Al principi ferem la pàgina web de la nostra ràdio en Google Sites, però al comentar amb altres grups, observarem que una gran majoria d'ells havia utilitzat un altre programa, Wix, per la qual cosa investigarem sobre este programa i ens va resultar un poc més complicat que Google Sites però amb un perfil molt més atractiu.
Però a poc a poc ens han anat sorgint nous problemes, com per exemple amb el programa Audacity , a l'hora de pujar la música a la biblioteca, ja que ens va resultar impossible. O quan primerament elaborarem la web amb Google Sites, a la taula de programació i el guió, utilitzem el Slide Share per a pujar els document i transformar-los en una presentació per a així adjuntar-ho com un enllaç en la pàgina web , però que al canviar de pàgina web no hem pogut fer-ho, ja que desconeixem com es fa. Però pas a pas varem ser resolent-los.
A pesar de tot el treball, és una ferramenta molt eficaç i profitosa per a una escola ja que a més de fomentar la participació entre família escola és una ferramenta que permet que els alumnes s'expressen lliurement . Ha sigut una experiència nova tractar amb este tipus de tecnologies.
Aquest treballa ens ha fet descobrir molts alguns programes per a fer gravacions de  ràdio, com és Spreaker.
Com a conclusió recalcar que ha segut una feina molt costosa, però que ha merescut la pena.
Ací vos deixem l’enllaç de la nostra pàgina web per a que gaudiu del nostre projecte.